lauantai 19. lokakuuta 2013

FB Orcs & XXL-Kriisi Studentia 19.10.2013

Seger lähti mollivoittoisen avausturnauksen jälkeen hakemaan iltapeleistä avauspisteitä. Treenailut turnauksien välissä jäivät vähiin jos ei lasketa mukaan osan pelaajiston hillitöntä vatsalihasten pumppaamista JP:n FB ryhmän innoittamana kuluvalla viikolla. Mutta ukkoja saatiin nyt pari kentällistä ja tärkeitä lisiä olivat Teron saapuminen hyökkäyspäähän sekä Tomin takalinjoille ilmestyminen. Isoa roolia näyttelee myös aina paikalla ollessaan Jaspe, joka hivenen puolikuntoisena myös onneksi tuli rosteriin takaisin. Jaspesta tulee kyllä mieleen edesmenneen Pekka Jalavan standup-juttu Jari Litmasesta Suomi-Brasilia kuvitteellisessa jalkapallon mm-finaalissa jossa Jalava kertoo suunnilleen seuraavaa: "Litti on juuri toipunut niskavammasta, silmävammasta, selkävammasta, polvivammasta, nilkkavammasta ja enää on vain pientä flunssaa..." Jaspella siis vähän huonoa tuuria ollut viime aikoina ja toivottavasti paikat nyt kestävät. Maalivahtejakin oli paikalla sanotaanko riittävästi joten sielläkin oli valinnan varaa ja kilpailu pelipaikoista on armoton.

Mutta jos oli hyvää paluumiehet, niin kovia ukkoja oli poissa eli Ossi etunenässä vei liikettä mukanaan ison pätkän ja Hiltusen särkemä jalka ei kestä vielä. Niko oli hirmuliekeissä kahdella nopealla maalillaan heti kauden avauksessa, mutta valitettavasti jalka hajosi heti kättelyssä ja miehen aika menee V8 magazinen parissa sairastuvalla. Komppula ilmeisesti oli jäänyt hiomaan ikämiesten otteluohjelmaa ja Konsta ajeli p#llurallia uuden korttinsa voimin.





















FB Orcs - Seger klo 17. Tulos: 5-8
Örkit marssivat vastaan suht pienellä rosterilla, mutta spagettimiehet eli Carassin veljekset olivat edelleen näköjään mukana. Itse kamppailu saatiin todella nopeasti käyntiin, kun Pihkainmäen partamannekiini ja turnauksen myötä armottomaksi piereskelijäksi osoittautunut Rinne vei mustanutut johtoon jo 15 sekunnin jälkeen. Alle 2 minuutin kohdalla allekirjoittanut kaiman hyvästä poikkisyötöstä el macolla alanurkkaan ja peli jo 2-0. Ajassa 2.58 päivän hottis Anssi latoi taululle 3-0 ja Orcs oli pakotettu aikalisään.




















Se tuottikin tulosta, kun perinteisen pirteästi pelannut Dani pääsi kaventamaan Eskelisen ohi mutta tämä kuitattiin nopeasti Silvennoisen toimesta. Toroin viedessä Segerin 5-1 johtoon näytti jo homma taputellulta. Mutta eipä se sitä ollut. Flipperipallo pyöri maalilla josta jouduin pelastamaan jalan käydessä maalivahdin alueella, niin tästä ansaittu rankki vastustajalle. Räsänen maaliin ja Danin nosto meni yli. Valitettavasti samainen sankari pääsi kuitenkin kuittamaan 5-2 kavennuksen ylivoimalla ja näissä lukemissa tauolle.

Toinen erä olikin jo tasaisempi ja annettiin suotta siimaa kaverille. Täytyy myös sanoa, että vastustajan veskari myös nosti profiiliaan. Näinpä toinen kaahattiin rannikolta rannikolle lukemin 1-1. Segerin osumasta vastasi lakimies-jaostomme puheenjohtaja Pude

Kolmas erä oli samanlaista kouhottamista kuin koko peli. Se mentiin lukemin 2-2 ja Segerin maalit merkittiin Anssille ja Jaspelle. Itse otin kädellä pelaamisesta jäähyn (josta kaveri rokotti) jota hivenen kritisoisin sillä en pelannut kädellä tilanteessa, mutta se nyt oli ihan oiva tuomio päivän tuomareilta. Etenkin Esa Saaris -laseissaan, joskaan ei samanluokan ajattelijasta ole kyse, viheltänyt jantteri parivaljakosta Ikonen&Nykänen ei tule suuri suosikkini jatkossakaan varmasti olemaan. Tasaisen epätasaista viheltämistä läpi kamppailun ja samoin myös seuraavankin Kriisi-pelin esittivät nämä. Paras oli Kriisi-pelissä tilanne jossa vastustaja löi mailansa poikki meidän pelurin mailaan ja tämä suuri ajattelija ilman ajatuksia näyttää vaan että suuta kiinni kun tätä kritisoitiin vaihtopenkiltä. Jos jotain hyvää, niin tasaisen tappavasti vihellykset meni kyllä ihan linjattomasti molemmille joukkueille

Muista huomioista, niin Anssia jalustalle ja mielestäni maalissa Eskelinen onnistui varsin mainiosti vaikkakin viisi osumaa meni taakse. Valtaosa kuitenkin meni kenttäpelaajien virheistä.

Tehot:
Anssi 2+0
Ismo 1+1
Ike 1+1
Vaittinen 0+2
Tero 0+2
Toroi 1+0
Pude 1+0
Rinne 1+0
Jaspe 1+0
Lepi 0+1
Lanki 0+1

XXL-Kriisi - Seger klo 19. Tulos: 5-5
Ja sitten taas ties monennenko kerran Kriisiä vastaan. Maalille vaihtui Segerillä Räsänen. Muuten ei suuria muutoksia. Kriisi esitti heti alusta asti sitä perusvarmaa yksinkertaista peliä jota täytyy kyllä ihailla ja olisi hienoa jos joskus Segerkin siihen pystyisi. Pakka on kauniisti läjässä ja hienoja pudotuksia hyökkääjiltä pakeille sekä peliä luetaan koko ajan hyvin ja pallo liikkuu. Ainoastaan pelaajien nopeus puuttuu. Eikä näitä sankareita saa oikein räkyttämälläkään lämpenemään. Sitäkin tuli turhaan yritettyä. Mutta lopetetaanpa vastustajan kehuminen vaikka se kyllä ansaittua tälle pitkään saleja tahkonneelle joukkueelle onkin

Ensimmäinen erä oli tunnustelevaa peliä ja maalipaikkoihin ei oikein päästy. Kaveri pääsi sen verran, että Jakorinne teki Kriisille avausmaalin.


























Toisessa erässä edelleen ongelmia tuotti etenkin koko päivän murheena ollut avauspeli. Se oli kyllä ihan luokatonta ja syöttöpaikkaa ei tuntunut ainakaan pakin silmin kovin helpolla löytyvän. Peli saatiin kuitenkin tasoihin, kun Tero iski ensimmäisen alasarjamaalinsa Kriisin alanurkkaan. Kaveri kuittasi johdon takaisin nopeasti, mutta sitten alkoi ladys and gentlemen the Anssi Gustafsson show. Anssi siis toi pelin tasoihin 2-2. Kuitenkin erän loppupäässä nukahdettiin pahasti ja kaveri iski kahdesti ja viimeiseen lähdettiin 4-2 tappiosta.

Kolmas saatiin käyntiin suorastaan ihanasti. Anssi pisti ensin varmasti rankista sisään, Ismo huitaisi melkein puolikentästä hirveällä jengalla pallon putken alle ja pikku G viimeisteli hattutemppunsa, kun erää oli pelattu alle 3 minuuttia. Kriisi kuitenkin kokosi rivinsä ja ehkä vähän Seger vetäytyi liikaa. Itse kävin taas kädellä pelaamisesta istumassa, ihmettelen edelleen refleksiä josta tuli sillä noita ei tule treeneissä eikä ennen ole tullut, pariminuuttisen joskin sen tuhri vastustaja ilman todellisia vaaranpaikkoja. Mutta tarpeeksi kauan kun Kriisin kone nakutteli, niin ilman veskaria tekivät väkisellä tasoituksen ajassa 44.18. Anssilla oli vielä paikka ratkaista, mutta puolustaja ehti sen valitettavasti estämään viime tipassa. Summeri pärähti ja turnauksen viimeinen ottelu oli päättynyt 5-5

Kuten sanottua, niin Kriisillä oli kyllä pakka läjässä. Sen huomasi etenkin pakkina eli viivassa oli päällystakki niskassa koko ajan oman hyökkäyksen aikana. Sen sijaan vastustajan pakeilla niitä ei ollut ja heidän hyökkääjien pudotukset oli myrkkyä meille koko ajan. Räsänen maalissa pelasi peruspelin jos jotain voi sanoa, kun kättelin vasta tässä turnauksessa kaveria eli en aiempia pelejä ollut nähnyt. Ilmeisesti käsivamman jäliltä oli pientä tuntuman puutettakin

Tehot:
Anssi 3+0
Ismo 1+0
Tero 1+0
Toroi 0+1
Lanki 0+1
Pude 0+1

Summa summarum:
Avauspisteet maistuivat makealle ja tarjottiin täyttäkin pottia. Tasuri oli kuitenkin varsin oikeutettu lopputulos jälkimmäisestä kamppailusta. Segerille jäi ennen seuraavaa Joroisten turnausta mielestäni eniten treenattavaa viisikkopuolustukseen sekä avauksiin. Ylivoima oli myös varsin luokatonta vaikka sitä päästiin kyllä jauhamaan Orcs pelissä tarpeeksi. Kaikkiaan näkyy ettei joukkue ole vielä kovin paljoa yhdessä pelannut ja vaihtuvuutta on jonkun verran ollut. Mutta tästä on hyvä jatkaa. Tämä oli ehkä arvosanaltaan 8+ turnaus

2 kommenttia:

  1. Lisätäänpä vielä rapsaan se, että myös Lanki pelasi kauden avauspelinsä ja hyvin pelasikin tuoden sopivasti varmuutta ja kovuutta takalinjoille

    VastaaPoista
  2. Tähdet, tähdet

    On suuri kunnia päästä jakamaan Segerin otteluiden tähdistöt. Ennen pelejä odotukset olivat "pelonsekaiset". Edellinen kausi oli katastrofi ja kauden ensimmäisestä turnauksesta ei ollut jäänyt Segerin pistepussiin yhtään pistettä. Mutta peli ei ollutkaan jatkuvaa kouhottamista, vaan aika ajoin jopa erittäin yleisöystävällistä SALIBANDYÄ. Hyökkäyspäässä pallo liikkui nätisti ja maalintekokaan ei näytä tuottavan ongelmia. Pieniä ongelmia sen sijaan näytti olevan omassa päässä. Avauspeli ei oikein lähtenyt kulkemaan, vaan palloa pelattiin itsepintaisesti keskustan kautta, vaikka laidoilla ja eritoten päädyssä oli tilaa vaikka muille jakaa. Mutta kun avauspeli saadaan kuntoon ja joukkueena puolustaminen avautuu koko porukalle, ei tästä sarjasta löydy joukkuetta, jota SK Seger ei voisi voittaa.

    Mutta ne tähdet:
    SK Seger - Orcs
    *** Ismo Tolonen. Alakerran Herra ja Hidalgo. Oikea sijoittuminen, tarkat syötöt. Hieno maali ja tärkeä pelastus omalta viivalta.
    ** J-P Heimola. Suoraan telakalta tositoimiin. Puolikuntoisenakin kentän ehdotonta eliittiä.
    * Juha Lankinen. Perusvarmaa puolustamista. Ei yhtään virhettä omassa päässä.

    SK Seger - XXL-Kriisi
    *** Anssi Gustafsson. Kolme hienoa maalia Kriisi verkkoon. Eikä se neljäskään maali ottelun loppuhetkillä ollut kovinkaan kaukana.
    ** Sami Toroi. Repi, raastoi ja karvasi. Aiheutti paljon päänvaivaa Kriisille aktiivisella karvauksella, jonka ansiosta syntyi myös yksi maali.
    * Lauri Leussu. Teki paljon työtä hyökkäyspäässä. Kun ketjukaverit vaan oppivat legendaarisen "Raussi-kuvion", alkaa syöttöpisteitä ropisemaan Lepin pistetilille.

    - teme -

    - En gång Seger, Alltid Seger -

    VastaaPoista