lauantai 16. tammikuuta 2016

Ulma & Welhot III, Studentia 16.1.2016

Savoon oli saatu kunnon pakkaset, kun sarja pyörähti jälleen käyntiin Studentialla. Joulutauolle jäädessä oltiin sarjassa hieman ehkä yllättäenkin jopa sijalla kolme. Eniten yllättää korkeassa sijoituksessa se, että aika sekavaa peliä ollaan esitetty koko alkukausi. Toisaalta jokaisesta turnauksesta ollaan saatu pisteitä ja nopea tsekkaus tilastoihin kertoo edellisen täysin ilman pojoja jäädyn turnauksen olleen 18.1.2014 eli aika tarkalleen kaksi vuotta sitten.

Sepäs noista ja nyt tosiaan lähdettiin pelailemaan kahta ottelua ja nekin oli taas joku älypää sijoitellut klo 12 ja klo 16. Ei näin...Paikalle saatiin kuitenkin suht mukavasti porukka. Mainittavia poissaolijoita: Vaittinen, Tiksa, Late (aamun peli) sekä Impiö josta ei taaskaan kukaan tiennyt mitään

Seger - Ulma 9-7
Vanha tuttu Ulma oli vastassa ensimmäisessä pelissä. Viimeksi nähtiin Sonkajärvellä vähän dramatiikkaakin ottelun myöhästyessä sairaskohtauksen takia. Silloin kamppailu voitettiin ja pelailtiin vähän virkamiesmäinen ottelu. Tänäänkään ei ottelua salibandyn suureksi juhlaksi voitu sanoa. Ehkä enemmän sellainen all stars, coast-to-coast, sunnuntaisäbä -tyyppinen tapaus. Mainittakoon tässä vielä, että vastustajalta näytti puuttuvan Miksu

Eskelinen pelasi meillä maalissa ja teroitettiin porukalla puolustuksen merkitystä. Kovin hyvin ei mennyt jakeluun, kun hyökkäyspään harhasyöttö käänsi vastahyökkäyksen ja kaveri meni johtoon alle minuutin kohdalla. Arttu pääsi kuitenkin hetken päästä kuittaamaan tasoihin ja Iken osuma avauserässä vei Segerin tauolle 2-1 johdossa. Vastahyökkäyksiä vyöryi maaliamme kohden turhan paljon. Harhasyöttöjä ja ylipelaamista, siinäpä ne suurimmat murheet.

Toinen erä oli maalien muodossa tasainen. Mentiin päästä päähän vailla kovin suurta järkeä, mutta ilmeisesti jalkaa vielä oli vähän mukana, kun 2-2 lukemat oli erästä tuloksena. Segerin osumista vastasivat Ossi ja Riku. Mika otti tärkeitä koppeja ja paikkoja tuhlailtiin vähän puolin jos toisin. Erän näyttävimmän osuman järkkäsi alivoimalla Ulma, kun Korhonen pisti takatolpalta ilmasta sisäään Honkasen syötöstä

Kolmas erä oli melkoista hurlumheitä. Erä oli käytännössä kuitenkin Segerin vaikka päättyi vain 5-4. Nyt oli vähän rouva Fortunaa mukana myös mm. Jirin maalissa joka kimposi vastustajan pakista sisään. Lisäksi mieleen jäi Matikaisen soolo palloa suojaillen ja pyöräyttäen sitten pelivälineen yläkulmaan. Lopussa repsahti sitten nepparit levälleen ja annettiin kaverille kolme maalia viimeisen kolmen minuutin aikana. No voitto mikä voitto ja positiivista oli maalien runsas määrä ja kaikki osumat jakaantuivat eri pelaajille

Welhot III - Seger 5-7
Muutaman tunnin tauon jälkeen kohdattiin Welhojen kolmostiimi. Sonkajärvellä heille hävittiin ja ehkä aavistuksen jopa yllätti Welhojen kurinalainen puolustaminen. Nyt lähdettiin revanssia hakemaan niillä muutoksilla aamuun, että Riku ulos ja Late sisään. Mika vaihtui Paanaseen tolppien välissä.

Otteluun saatiin hyvä alku, kun varsin kuivaa kautta pelikentillä viettänyt Anssi pöläytti verkkoja jo reilun minuutin jälkeen. Kahteen nollaan päästiin jo Artun iskiessä Tupin syötöstä. Tämä parivaljakko olikin Segerin parhaimmistoa läpi päivän. Valitettavasti ensimmäiseen erään pääsi myös vastustaja rokottamaan todella kauniilla laukauksella pakin jaloista, Miika ei voinut putken alle suuntautuneelle kudille mitään. Verrattuna edelliseen otteluun, niin pelailtiin varsin järkevästi ja näinpä saatiin vielä 3-1 osumakin ensimmäiseen erään värkättyä. Nimittäin Arttu-Tupi iski jälleen...

Toinen erä alkoi murheellisesti, kun alle minuutin kohdalla kamppailu kavennettiin jo 3-2 Welhojen toimesta.  Hetki taas läpsitiin ja vaihtopenkillä hieman Juuson kanssa kiroiltiin vähiä pudotuksia viivaan ja heti soi. Pupelle pallo sekä nopea toimitus maalille ja ilmeisesti Anssi pääsi ohjaamaan tämän ohi veskarin. 4-2 Segerille. Erän lopussa painosti vastustaja tiukasti ja allekirjoittanut joutui pelastamaan tilannetta maalivahdin alueelta. Kädet ristiin ja ansaittu rankki. Paananen peitti hyvin, pallo tolppaan ja ylivoima käyntiin. Siitä sitten Tupi rokotti alivoimalla Miikan heitosta aivan erän loppuun. 5-2 kolmanteen ja pelin piti olla selvä.

Mutta eipä ollut taputeltu vielä hommaa loppuun. Painopiste oli siirtynyt meidän maalille ja Miika piti pystyssä torjunnoillaan. Sitten kuitenkin alkoi jotain menemään läpikin ja hupsista heijaa, kun peli olikin 5-5 tasan ja peliä jäljellä neljä minuuttia. Hyvä sisuuntuminen tästä kuitenkin ja ensin Mustonen jälleen Paanasen heitosta teki yhden sekä Ossi takatolpilta toisen ja näin vietiin homma kotiin. Vastustaja otti lopussa vielä kädellä pelaamisesta jäähyn ja helpotti lopun härdelliä.