sunnuntai 7. helmikuuta 2016

RT & PSK, Iisalmi 7.2.2016

Kolmanneksi viimeistä turnausta lähdettiin pelaamaan pienen tihkusateen saattelemana Iisalmeen. Tällä kertaa siellä odottivat vastapelureiksi sarjan piikki sekä hännänhuippu. Se mikä oli erityisen positiivista viime aikoina, niin Segerin peliin oli löytynyt rentoutta ja myös maalihanat olivat viimein alkaneet avautua.

Mukaan saatiin melkein koko orkesteri. Toki muutama poissaolo: Matikainen ilmeisesti valmensi jokojoko-palloilijoita, Miika jäi kotiin veskareista Mikan pelatessa molemmat, Arttu oli hästäg jyystöhommat sekä Impiö...hei! nyt tiedettiin missä Kimmo oli. Koulussa oli siis hän. Mutta varsin hyvä miehistö saatiin näistä huolimatta kasaan peleille

RT - Seger 9-7
Rökiksellä oli aamusta kone yskinyt ja menettäneet pisteen Welhojen kolmoselle. Meillä oli tarkoitus horjuttaa lisää kärkiporukkaa ja siinä ajottain onnistuttiinkin. Iisalmen todella hidas mattoalusta teki tepposia sekä vastustajalle, että myös meille. Saatiin peliin hyvä alku, kun Seger onnistujista Tiksa vei keltapaidat johtoon. Sitten taas perinteistä nuokkumista ja kaveri tasoihin. Pieniä nukahduksia tuppasi tulemaan ja erityisesti pahoja tilanteita tuli vastahyökkäyksistämme jos ne onnistui kaveri katkomaan ja meidän ukot olivat jo syvällä vastustajan alueella. Näistä kääntyi helposti kaksykkösiä jne. Näissä tunnelmissa mentiin päästä päähän ja maaleja tehtiin vuoron perään. Ensin iski Rökis ja kohta Musti heti perään. Siten taas RT ja erän loppuun vielä saatiin Vaden yv-osuma Pupen syötöstä. Mika ja tolpat helisivät ajottain pahastikkin rökiksen vyöryttäessä hyökkäyksiään.

Toinen mentiin samalla teemalla. Se hävittiin kaksi-yksi. Segerin ainokainen tehtiin puolesta kentästä putken alle ylivoimalla. Kuka lie tehnyt...Toisessa erässä nähtiin myös yksi vähän ikävämpi tilanne missä Vade otti kakkosen ajamalla turhankin railakkaasti kaverin laidan yli. Se kestettiin kuitenkin erittäin hyvällä alivoimapelillä eikä vastustajakaan tainnut loukkaantua vaikka sukukalleudet koville joutuivatkin.

Kolmas erä oli melkoista hurlumheitä. Oli jo tuntunut, että saatiin peli kasaan, koska edellinen maali oli tehty toisen alkupuolella ja johtoonkin päästiin Rikun osumalla. Mutta sitten levisi jotenkin verkkarin nepparit auki ja tuli tyhmiä virheitä. Niistä RT rokotti armotta eikä Mikallakaan paljoa niissä mahdollisuuksia ollut. Positiivista oli, että erässä saatiin väsättyä kolme maalia. Rikun lisäksi Tiksa ja Ike tekivät toiset maalit nimiinsä. Muuten meni kivasti, mutta kaveri iski neljä ja näistä viimeisen tyhjiin. Ei tämä huono esitys missään nimessä meiltä ollut. Kyllä sieltä pistettä tarjottiin, mutta nyt ei kelvannut.

PSK - Seger 6-8
Toisessa kamppailussa oli ehkäpä yllättävänkin vaisusti kauden aikana esiintynyt nousijaporukka PSK. Taitoa joukkueessa on ja jalkoja, mutta jokin siellä klikkaa. Nyt oli vastustaja saanut pelimiehiä varsin rajallisesti eli taisi pari-kolme vaihtomiestä olla. Meillä ainoa muutos oli ensimmäisen pelin jalkaansa lepuuttaneen Sorjosen pelaaminen ja näinpä mentiinkin viidellä pakilla Jirin tippuessa lisämieheksi alakertaan.

Tarkoitus oli tahkota sitä kuuluisaa omaa peliä eikä lähteä mukaan vastustajan höntsäilyyn. Mutta kuinkas taas kerran kävikään. Ei mennyt kuin 2.22 ja palloa haettiin ekaa kertaa Eskelisen takaa. Tämä saatiin onneksi nopeasti kuitattua Laten maalilla. Sitten tuli taas musta hetki. Kaksi maalia putkeen PSK:lle ja vaikka peli oli meillä hallussa, niin tulosta ei tullut. Mutta työ lopulta palkittiin ja erän loppuun saatiin lyötyä peli tasoihin. Ensin Sorjo iski kavennuksen. Sitten seurattiin, että jäätyykö Vade meille tuomitussa rankissa. Vade kuljetti..ja kuljetti..ja jäätyi, ullatuuuus! Tai no ampui päin veskaria. Yv:llä saatiin kuitenkin Tupin osumalla tasoitettua ja 3-3 ensimmäisen jälkeen.

Toinen erä oli Segerin. Ensin viuhuva rannari puolesta kentästä jäätävästä maskista sisään. Tekijä löytyy täältä näppäimistön takaa. Sitten iski mainion ryöhkeästi pelaava Riku ja Tupi laittoi vielä samaisen sankarin syötöstä kolmannen. Vastustaja pääsi erän loppuun kaventamaan vielä allekirjoittaneen istuessa jäähyä. Ilmeisesti hävisin sen maalinedustalla tapahtuneen miekkailun, kun kerta boxiin pääsin.

Kolmannessa pidettiin peliä yleisöystävällisenä ja maaleja tehtiin molempiin päihin. Kaverille tarjoiltiin useampikin läpiajo ottelun aikana, mutta niiden hoitamisesta isosti kättä Mikalle. Mutta hyvin verkkainen kolmas erä mentiin siis 2-2. Maaleista vastasivat ottelun hahmot eli Tupi ja Sorjo. Tupin viimeinen osuma varsinkin oli mainio alanurkkalämäri suoraan vaparista. Vähän vaikeaksi peli tehtiin itselle, mutta tärkeät kaksi pistettä saatiin