lauantai 7. helmikuuta 2015

XXL-Kriisi & SB Raatti Blue Nilsiä 7.2.2015

Kauden toinen turnaus ja suuntana Nilsiä. Kuten tälle kaudelle ominaista, niin vähän rikkonaisesti oli taas ukkoja saatavilla reissuun. Mutta niillä mennään ketä on. Nyt poissa mm. Kimmo, Niko, Sorjonen sekä Anssi ja maalivahdeista Mika. Ja osa pystyi osallistumaan vain toiseen peliin. Sellaista ehjällä rungolla pelattua turnausta ei oikein meinaa saada kirveelläkään...

Mutta tänään oli kuitenkin luvassa ehkä aavistuksen helpompia pelejä. Joskin pienet yllätykset koettiin molemmissa...

XXL-Kriisi - Seger 2-9

Kriisiä vastaan ollaan totuttu pelaamaan vauhdiltaan nihkeitä ja erittäin tasaisia otteluita. Ei sitä vauhtia ihan mahdottomasti tänäänkään ollut, mutta verkot soi kiitettävästi. Ottelua oli viisi minuuttia saatu tahkottua, kun Häri aloitti shownsa ensimmäisellä maalillaan. Silvennoiselle syöttö tähän. Toinen heti parin minsan päästä tämän oman elämänsä wannabe Tom Selleckin toimesta ja Vade syöttäjänä. Erään päästettiin kuitenkin vastustajakin mukaan, kun maskin takaa Mölsä tälläsi pelivälineen takayläseen ohi hölmistyneen Paanasen. Erä päättyi siis 2-1 sitä kuvaavissa lukemissa

Toinen erä. Siinä jäi sinivalkoiset kyydistä. Ensin Häri ilman syöttäjää 3-0. Omalta alueelta hieno pallon riisto ja maali päätteeksi. Ja sitten neljäs putkeen Tiksan syötöstä. Aika helppoa. Sitten oli vuoro jo muillakin, kun ylivoimalla Puppe pääsi rokottamaan viivasta Vaden syötöstä. 6-1 toisen vartin jälkeen. Peli alkoi olla taputeltu

Kolmannessa kuitenkin vielä jatkettiin maalien tehtailua. Joskin sen aloitti vastustajan Muhonen ja ruuhkasta tullut kuti yllätti mainiosti pelanneen Miikan. Seger hallitsi tapahtumia ja aika hyvällä joukkuepelillä saatiin pidettyä Kriisi poissa aivan kuumimmilta maalisektoreilta. Tähän vielä Vaderitaksen, Mustin sekä tietysti Härin maalit ja homma oli taputeltu.

Yllättävänkin helppo peli ja ei tarvitse hirveästi enää Häriä kehua lisää, olihan hän ottelun hahmo vailla vertaa. Harria hyvin komppasivat Silvennoinen ja Vade tehoillaan

Seger - SB Raatti Blue 2-7

Edellinen aamupeli syksyllä Raattia vastaan voitettiin juurikin Nilsiässä. Nyt katsomossa oli kaikki kotijoukkueen kaverit ja Ossin arvostamat jyväjemmarit. Jos Kriisi yllätti pienoisella vaisuudellaan, niin tässä kävi valitettavasti toisin. Rivit meillä pikkuisen harvenivat, mutta parilla kentällisellä pelattiin ja mukaan saatiin Vänttisen Simo takalinjoille. Tätä miestä tarvittaisiin kyllä useamminkin peleille.

Kamppailu alkoi Segerin kannalta juuri niin surkeasti kuin se vaan voi alkaa. Ensimmäinen veto laidasta ja yläsessä heilahti. Alle minuutti oli pelattu. Toisenkin vielä saivat erään väsättyä ja meidän etsikkoaika valui käsistä. Kaverin veskarille tuli usea kuti sinne kuuluisalle puhelinosastolle, mutta verkkoa ei saatu heilumaan.

Hyvällä jalalla pelannut Raatti pelasi erittäin fiksusti, eritoten verraten edelliseen kohtaamiseen, ja näin vieritti hyökkäyksiä kohti Paanasen maalia. Toisessa erässä kuitenkin pysyttiin vauhdissa vielä aika hyvin mukana ja pystyttiin erä painimaan 2-2 tasuriin. Segerin maaleista vastasivat Ossi allekirjoittaneen syötöstä sekä Simo viivalta Ossin tarjoilusta.

Kolmanteen siis lähdettiin parin maalin takaa-ajosta. Mutta eipä siitä tullut mitään. Siitä piti huolen hyvää peliä pelannut kotijoukkue ja eritoten he pelasivat uhrautuvasti. Vetoja peiteltiin urakalla ja kaveria autettiin sekä tennari liikkui. Huonosti ei pelattu mekään, mutta jalkaa olisi taas vähän lisää tarvittu. Kaveri latoi kolme maalia ja ansaitusti hävittiin joskin ehkä vähän turhan rumin lukemin 7-2. Nostetaan vastustajalta framille 1+4 tehoilla Joni Toivanen sekä kahden maalin mies Miika Toivanen. Lisäksi Raatin veskari kanssa pelasi mainiot 45 minuuttia.

Tehot:
Ossi Nuutinen 1+1
Simo Vänttinen 1+0
Ismo Tolonen 0+1

Loppulöpinät:
Varsin ehjästi pelailtiin jos verrataan vaikka kiekkojaostoa vastaan höntsäiltyä matsia. Vielä on kuitenkin parannettavaa paljon. Ukot tarvittaisiin mukaan turnauksiin, mutta aina tuntuu menoja olevan ja flunssia sun muita. Eihän näille toki mitään voi. Uskoisin, että sarjassa pysyttiin edelleen viidennen paikan kulmilla ja koko kausi on pelattu ilman pisteetöntä turnausta. Se on hyvä parannus edellisiin vuosiin.

Tuomarit pitää muistaa kanssa kehua, kun siihen aihetta on. Stranden ja Vuorinen olivat hyviä ensimmäisessä ja Tuppurainen & Kainulainen myös toimivat jälkimmäisessä varsin jees. Kimmon napakka tyyli viheltää rikkeet on hyvä ja siitä voisi moni tuomari katsoa mallia. Ei tarvitse arpoa puhallettiinko pilliin vai nou...No pari turnausta vielä jäljellä. Pisteitä taitaa olla kahdeksan jäljellä ja jos niistä puolet saataisiin napsittua, niin varmaan voitaisiin toisia saunalla päättäjäisissä olalle tyytyväisenä läpsiä.