lauantai 19. maaliskuuta 2016

Apassit & SBL, Nilsiä 19.3.2016

Kausi huipentui Nilsiässä pelattavaan turnaukseen jossa oli luvassa aamupelit. Saatiin erittäin iskukykyinen joukkuekkin jalkeille, mutta likimain ihmeitä vaadittiin suoraan sarjapaikan säilyttämiseen. Vaikka pisteitä oltiin napsittu tasaisesti uhkasi putoaminen sarjapykälää alemmas lohkojakojen muuttumisen takia. Joskus yksittäisestä taistelijasta tuntuu, että liitossa on liikaa aikaa säätää näitä ja korjata suht hyvin toimivia vehkeitä. No kaipa tällekkin rumballe syynsä on...Poissa olivat siis Matikainen, Jiri, Kimmo (?!?!?!) sekä Vade (toisessa turnauksessa, missä asenne?). Kolme kentällistä neljällä pakilla oli siis kasassa ja molemmat veskarit.

Apassit-Seger 8-3
Inkkarit oli vastassa aamun ensimmäisessä. Tästä olisi tarvittu väkisellä voitto jotta suora säilyminen olisi ollut mahdollista. Tai näin ainakin luulin, otappa näistä selvää.

Apassit on aina vaikea joukkue ja sieltä löytyy paljon kokemusta sekä taitoa. Nyt lähdettiin hakemaan hyvää asennetta ja syvyyttä pelisuuntiin. Homma toimi ihan suht hyvin ensimmäisessä, mutta pari virhettä kostautui ja niistä paikoista Apassit rokotti maalit. Paanasella ei maalissa ollut saumoja, kun keskeltä pääsi lyömään "tyhjiin". Erän loppuun yksi päivän hahmoista eli Tiksa sai survottua kavennuksen.Toinen erä meni vihkoon. Siinä tuli puhtaasti 3-0 takkiin. Kaveri pääsi vetopaikoille liian usein ja joku sitten lipsahti Miikan kainalon alta. Ei kyllä tosin veskarin piikkiin menneet. Segeriltä sen sijaan jäi vedot maalille asti luvattoman vähiin.

Kolmas erä oli sitten todella rikkonainen tuomareiden otettua aika isoa roolia. Kuulemma ei passaisi hirveästi raitapaitoja arvostella, kun ovat uhanalainen laji, mutta nyt oli aika heikko esitys tänään. Sama toistui pienemmässä mittakaavassa myös jälleen Peltola-Kokki parilta toisessa ottelussakin. Linja uupui vihellyksistä täysin pelien loppuosan. Noh, saatiin kuitenkin erään pari maalia väsättyä ja toisen pisti Tupi ylänurkkaan ja toisen Tiksa hmmm..no kohtalaisesta passista tyhjiin.

Mutta eipä ratkaissut dumarit tätä vaan Apassit oli totutun hyvä. Vähän nähtiin myös tyhmää jälkipeliä. Mutta vaurioitta selvittiin, hyvä näin..

Tehot:
Mika Tirkkonen 2+0
Tuomas Nyyssönen 1+0
Arttu Vesterinen 0+1
Marko Puustinen 0+1
Ismo Tolonen 0+1

Seger-SBL 11-4
Toisessa ottelussa oli vastassa samoista keskikastin sijoituksista tapellut Lapinlahti. Maaliin vaihtui meillä Eskelinen. Lähdettiin heti alkuhuudosta terävästi liikkeelle. Tulosta ei vaan meinannut tulla. Ensimmäinen erä nyhjättiin 0-0 ja pientä puristusta oli havaittavissa.Toisessa erässä sitten alkoi tapahtua. Segerin painostus tuotti tulosta ja Late otti isoa ratkaisijan viittaa. Harvinainen puhdas hattutemppu pikkasen reiluun viiteen minuuttiin ja selkärangan naksetta oli kuultavissa vastustajalta. Tupi vielä teki erään yhden ja kun vastustajakin onnistui vain kerran, niin oltiin 4-1 edellä toisen jälkeen. Mika myös piti meitä mukana pelissä alun vaikeilla hetkillä hyvillä torjunnoillaan.

Kolmannessa sitten repesi täysin. Se meni Segerille 7-3. SBL ei oikein onnistunut missään ja tuomarilinjakin oli taas mitä oli. Ymmärrystä tuskalle löytyy. Seger pääsi historiallisesti pariakin rankkia yrittämään joista Vesu ensin ryssi omansa tai no okei okei, veskari otti huikean seivin ylänurkasta. Tiksa sitten näytti mallia miten rystyltä veivataan palloa kattoon. Molemmista videot alla

Vesu: https://www.youtube.com/watch?v=ATC9vaXDOBU
Tiksa: https://www.youtube.com/watch?v=Uda9PVbqKqk

Muut osumat jakaantuivat tasaisesti joukkueen kesken. Mainittakoon Musti kahdella hönnällään. Lopussa muutama pakollinen päästettiin sitten omiinkin ettei ihan niin hyvälle sentään näytä...

Tehot:
Lassi Antikainen 3+0
Tuomas Nyyssönen 2+1
Mika Tirkkonen 1+2
Mikko Mustonen 2+0
Ismo Tolonen 1+1
Arttu Vesterinen 1+1
Marko Puustinen 0+2
Mikko Sorjonen 0+2
Riku Mannikainen 1+0
Ossi Nuutinen 0+1

Loppulöpinät:
Sarja on nyt taputeltu. Se että pelataanko ensi kaudella vitosta vai nelosta jäänee nähtäväksi. Mutta kokonaisuutena suht ehjä suoritus. Taas mentiin 2 pistettä per turnaus vauhdilla. Pikkaisen oli ongelmia puskemisen kanssa peleissä. Toisaalta oli meillä paljon uusia ukkojakin. Porukan sitoutuminen oli erittäin hyvää. Ei taidettu yhtään turnausta pelata alle kahdella kentällä. Likimain aina oli se kolme hyökkäyskenttää ja vähintään neljä puolustajaa.Tulevalle kaudelle on jo jatkohalukkuuksia tullut pelaajilta paljon. Näyttää siinä mielessä hyvälle. Jos saataisiin vielä treenivuoroihin parannusta, niin kylläpä kelpaisi. Mutta yksi asia on varmaa ja se on se, että useita vuosia Segeriä edustanut Mikko Sorjonen lähtee opiskelemaan toiselle paikkakunnalle. Siksipä tässä on hyvä kiittää Sorjoa aktiivisesta ja positiivisesta panoksesta Segerin paidassa. Aina oli miehellä pieni pilke silmäkulmassa ja sellaisia pelaajia joukkue tarvitsee!

2 kommenttia:

  1. Kiitokset Sk Segerin pelaajille kauden peleistä. Tuomareista tuntui jupinaa riittävän meidänkin pelureiden suusta jotka olivat eilen pelaamassa . Mutta onneksi ei ollut mitään tärkeitä pelejä mitä olivat tuomitsemassa.. Ulma #31

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia myös Ulmalle sinne Mestis-pitäjään 😊

    VastaaPoista